facebook

Кадровий голод: партія «Наш край» може стати дієвим помічником для влади

В Україні за останній час все більше відчувається проблема із забезпеченням професійними керівниками, які могли б забезпечити нормальне функціонування державного апарату.




brandwall

Зокрема, найкращою ілюстрацією цього є призначення на високі посади представників іноземних держав. 

З одного боку ми маємо досить велику кількість молоді, яка ніби-то й готова брати на себе відповідальність, але у той же час їй не вистачає знань та досвіду. 

Окрім того, умови праці, рівень фінансового та матеріального забезпечення часто не задовольняють активних молодих людей. У той же час, після Революції гідності з керівних посад усунули більшість посадовців, які або були членами Партії регіонів, або співпрацювали з тодішньою владою. 

Звичайно, багато з таких людей і справді були учасниками корупційних схем та сприяли розбудові диктаторського режиму. Та чи правильним є підхід, коли держава у економічно важкий час не користується знаннями високопрофесійних людей, яких обставини часто змушували вступати до партії тодішньої влади? Мабуть, така ситуація не є нормальною. 

Так, сьогодні активно розвивається партія “Наш край”, багато членів якої займали керівні посади у той час, а інколи й представляли провладну партію. 

Керівником нової політсили на Прикарпатті став у минулому відомий підприємець Руслан Гусак, який займав посаду заступника голови ОДА до початку листопада 2013 року. 

Посадовець був відомий як активний прихильник видобутку сланцевого газу та ініціатор багатьох проектів у сфері будівництва. 

Звичайно, можна по-різному ставитися до політичної діяльності цієї людини, але у її професійних якостях сумніватися немає причин. 

Хорошу думку з приводу створення партії «Наш край» висловив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у коментарі газеті Дзеркало тижня де нагадав, що крім закостенілих і невиправних регіоналів, в Партії регіонів були й вимушені попутники, які тоді були змушені підлаштуватися під ситуацію.

Вони і можуть скласти кістяк “Нашого краю”. Уявіть собі, що є господарник з досвідом і авторитетом у місті, який готовий працювати за законами України. Але він був в ПР. І тепер йому, дійсно, дають певну нішу. Можливість реалізувати себе і утримати місто. Це щось між БПП та ПР. Такий собі, грубо кажучи, відстійник. Перехідний пункт. Причина? Найжорстокіший кадровий голод влади“, – зазначив Жебрівський. 

Можливо, вони вчора і здійснювали не дуже правильні речі, але сьогодні вони готові виконувати нашу програму. Чому ні? Давайте працювати з ними. Давайте забудемо їх вчорашні гріхи та будемо працювати на благо країни сьогодні. Тому що, повторюю, розумних — надзвичайно мало“, — підсумував голова ОДА. 

Щодо ситуації на Прикарпатті, то знання і досвід таких людей може стати досить потужною підтримкою для нинішньої влади. 

І тут важливо не цькувати їх за старі політичні помилки, а дати можливість реалізувати наявний потенціал на розвиток краю.

Читайте також:  Україна залишатиметься унітарною державою - Порошенко

Шукайте деталі в групі Facebook