facebook

Журналісти Reuters знайшли нових очевидців аварії Boeing в Донбасі

Свідки говорять, що ракета була запущена з боку бойовиків.

110750


Мешканці села Червоний Жовтень Донецької області повідомили агентству Reuters, що бачили ракету, яка пролетіла над їх головою і потрапила в малайзійський Боїнг 17 липня минулого року. Свідки запевняють, що ракета була запущена з боку бойовиків.

“Слова жителів Червоного Жовтня, який перебував тоді і зараз продовжує перебувати під контролем бойовиків, є суттєвими, оскільки вони описують траєкторію польоту ракети на ранніх стадіях”, – йдеться у публікації.

Один з жителів села повідомив агентству, що ракетна установка була встановлена в полі недалеко від Червоного жовтня в день аварії Malaysia Airlines Boeing 777. Колишній бойовик теж підтвердив цю інформацію.

Інші жителі села розповідають, що теж бачили ракету, яка пролітала у них над головою. Хтось бачив вже саме падіння літака.

“Інформація не доводить остаточно, що ракета була запущена з-під Червоного жовтня, тому що ніхто з жителів не бачив її фактичного запуску”, – відзначає агентство.

Також в інтерв’ю агентству один з мешканців села за прізвищем Федотов спочатку говорив “на камеру”, що бачив, як ракета була запущена з території, підконтрольній української армії. Пізніше не на камеру він зізнався, що вона насправді була випущена з боку бойовиків. Він пояснив, що спочатку сказав журналістам неправду, оскільки боявся бойовиків.

Читайте також:  Росія має заплатити Україні $350 мільярдів за агресію на Донбасі - Мінекономрозвитку

Шукайте деталі в групі Facebook