facebook

США засудили плани сепаратистів із захоплення нових територій на Донбасі

Джозеф Байден різко розкритикував заяви сепаратистів, що виражають свій намір взяти під контроль додаткові території

1674195



Віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком різко розкритикував заяви лідерів сепаратистів, контролюючих частину Донецької та Луганської областей, про наміри взяти під контроль додаткову територію.

Віце-президент різко розкритикував заяви лідерів сепаратистів, що виражають свій намір взяти додаткові території і провести місцеві вибори поза правовою базою України в прямому протиріччі з мінськими угодами від вересня 2014 року, і лютого 2015 року”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому Білим домом за підсумками телефонної розмови.

Також співрозмовники обговорили ситуацію у східній частині України в цілому і засудили ескалацію нападів “комбінованих російсько-сепаратистських сил, що включають напад на спостерігачів ОБСЄ”.

Раніше в прес-службі глави української держави повідомили, що в ході цієї телефонної розмови Порошенко закликав Байдена “в тісній співпраці з європейськими партнерами надати консолідовану і рішучу відповідь на спроби Росії вкотре спровокувати загострення ситуації на Донбасі, свідченням чого стало значне зростання порушень режиму припинення вогню”.

Читайте також:  Закон про ленд-ліз від США: що це таке і як вплине на економіку України

Шукайте деталі в групі Facebook