facebook

Захарченко кличе міжнародних спостерігачів на вибори в ДНР

У ДНР заявили, що гарантують безпеку спостерігачам БДІПЛ ОБСЄ на виборах 18 жовтня.

1674381



Голова самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко в понеділок направить БДІПЛ ОБСЄ офіційне запрошення для моніторингу виборів 18 жовтня, заявив керівник апарату глави ДНР Максим Лещенко, повідомляє ДАН.

“Захарченко в понеділок направить на адресу БДІПЛ ОБСЄ підписане сьогодні офіційне запрошення представникам цієї організації в республіку для моніторингу виборів до органів місцевого самоврядування ДНР. Вибори відбудуться 18 жовтня”, – йдеться в заяві.

Він також повідомив, що в ДНР готові гарантувати безпеку і всі умови для роботи місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ на виборах 18 жовтня.

“Вибори відбудуться 18 жовтня цього року на виконання мінського протоколу від 05.09.14 р. і комплексу заходів від 12.02.15 р. Вибори пройдуть на основі Конституції ДНР, її законів, а також з урахуванням положень Закону України про особливий статус Донбасу. Сподіваємося на позитивну відповідь БДІПЛ ОБСЄ. Безпеку і всі умови для ефективної роботи місії гарантуємо”, – заявили в ДНР.

Відзначимо, місцеві вибори 25 жовтня не будуть проводитися на окупованій території: у 125-ти населених пунктах Донецької області та 146-ти пунктах Луганської області, постановив ЦВК.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Київ визнає будь-які результати місцевих виборів у Донецькій і Луганській областях, якщо вони будуть проведені відповідно до українських законів. При цьому президент підкреслив, що закон про особливий статус окремих районів Донбасу набуде чинності тільки після виборів. Порошенко також не виключив, що вибори пройдуть до кінця 2015 року за умови деокупації Донбасу.

Читайте також:  Депутати "замінили" Велику вітчизняну війну Другою світовою

Шукайте деталі в групі Facebook