facebook

У ЦВК вирішили, де у прифронтовій зоні виборів не буде

Місцеві вибори в зоні АТО не проводитимуться в Донецькій області в 91 населеному пункті, у Луганській – в 31-му.

1674459



Центральна виборча комісія визнала неможливим проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня в прифронтовій зоні АТО в 91-му населеному пункті в Донецькій області та 31-му – в Луганській області.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК в суботу на підставі подань голів Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій Павла Жебрівського і Георгія Туки.

Згідно з постановою, у Донецькій області вибори не будуть поводитися в містах Дебальцеве, Костянтинівка, Докучаєвськ, Дзержинськ, Авдіївка, Артемівськ, Мар’їнка, а також низці населених пунктів у семи районах: Артемівському, Волноваському, Володарському, Костянтинівському, Мар’їнському, Старобешівському, Ясинуватському.

У Луганській області вибори не будуть проводитися в Щасті, Попасній, а також окремих населених пунктах Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів.

Водночас до цього переліку не увійшли Маріуполь і Лисичанськ, хоча спочатку вони також були в пропозиціях, поданих Жебрівським і Тукою.

Також відповідно до закону “Про місцеві вибори” не будуть проводитися вибори депутатів Донецької і Луганської обласних рад.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні в ЦВК визначили, що місцеві вибори не будуть проводитися на окупованій території в 125-ти населених пунктах Донецької області та 146-ти – Луганської області.

Верховна Рада призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня 2015 року і встановила, що вони не відбудуться в Криму та на непідконтрольній українській владі частині Донбасу. Виборча кампанія стартує 5 вересня.

Читайте також:  Цього не оминути! Астролог шокував українців прогнозом. Зеленського змусять!

Шукайте деталі в групі Facebook