facebook

У Чорному морі стартують українсько-американські навчання Сі Бриз-2015

На маневрах буде задіяно понад 150 одиниць бойової техніки.

1674869



У Чорному морі в Одеській і Миколаївській областях в понеділок, 31 серпня, стартують військові навчання Сі Бриз-2015 (Sea Breeze). Навчання, які триватимуть до 12 вересня, будуть багатонаціональними, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як очікується, в них візьмуть участь 2,5 тисячі військовослужбовців з Болгарії, Німеччини, Греції, Італії, Великобританії, Румунії, Швеції, Туреччини і Молдови. У цілому передбачається задіяти більше 150 одиниць бойової техніки – кораблів, підводних човнів, вертольотів, літаків, а також колісної техніки.

Як повідомляє сайт Військово-морських сил США, метою цих тренувань є сприяння регіональній безпеці, зміцнення довіри, взаєморозуміння і співпраці між країнами-учасниками.

Командувач 6-м флотом ВМС США віце-адмірал Джеймс Фогго назвав навчання “важливою можливістю для співпраці з нашими партнерами і для проведення серйозної підготовки на землі, в повітрі і на морі”.

“Я впевнений, що вони дозволять нашим морякам, солдатам, льотчикам і морським піхотинцям обмінятися цінною інформацією, що призведе до зміцнення зв’язків і єдності в регіоні”, – цитує його профільний портал Naval-Technology.com.

Навчання мають відбутися в морі і на суші. Вправи на воді орієнтовані на стримування нелегального транспорту та підтримку безпеки в Чорному морі. Зокрема будуть обіграватися ситуації з блокування морських операцій, реакція на провокації субмарин, самооборона при атаці маленьких човнів.

Крім того, справа торкнеться взаємодії в повітрі, усунення пошкоджень, отриманих в ході бойових дій, проведення пошуково-рятувальних операцій, а також тактичних маневрів.

Читайте також:  У Чорному морі судно, яке незаконно заходило до окупованого Криму, зазнало аварії

Шукайте деталі в групі Facebook