facebook

Демчишин назвав можливу ціну російського газу для України

На думку міністра, ціна природного газу з РФ в 4-му кварталі 2015 для України може становити 250 доларів.

1674859



Ціна природного газу з Росії в 4-му кварталі 2015 для України може становити 250 доларів, але Київ має шанс відстоювати свою ціну завдяки реверсним потокам. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

“Ціна, за якою ми можемо купувати з Росії газ у 4-му кварталі, без знижок буде десь на рівні 250 доларів. До цього були різні знижки… Але наша можливість не купувати у них газ, маючи реверсний потік, дає їм розуміння того, що ми будемо відстоювати свої інтереси, ми не змушені купувати по будь-якій ціні. Ціна має бути об’єктивною, обґрунтованою та вигідною для нас”, – сказав міністр в інтерв’ю 5 каналу.

Демчишин додав, що вважає економічно обґрунтованою знижку для України в розмірі не менше як 30-40 доларів.

“У 3-му кварталі вони (РФ – ред.) запропонували 40 доларів знижки. Яка знижка на 4-й квартал – поки не відомо, йде дискусія. Але я думаю, що така знижка повинна бути, тому що є економічне обґрунтування: для того щоб доставити газ для європейських партнерів Росії, вони повинні прокачати через Україну, і витратити не менше як 30 доларів, а ми, викуповуючи на східному кордоні, цих витрат не несемо. Знижка щонайменше в 30-40 доларів є обґрунтованою”, – пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше в Газпромі допустили, що вартість російського газу для України в четвертому кварталі поточного року може бути нижчою на 35 доларів за рахунок зниження цін на нафту.

За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  "Це кльово!": колишній священик Охлобистін зібрався в Україну вбuватu

Шукайте деталі в групі Facebook