facebook

Пан Гі Мун стурбований подіями в Києві після голосування в Раді

Генсек ООН глибоко шкодує, що в результаті зіткнень біля Ради одна людина загинула, а інші постраждали.

1675544



Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун стурбований подіями в Києві, які виникли після прийняття Верховною Радою проекту змін до Конституції України в частині децентралізації, передає РИА Новости.

“Генеральний секретар зі стурбованістю стежить за останніми розвитками в Києві, що відбулися після голосування у Верховній раді щодо поправок до конституції про децентралізацію”, – сказали в прес-службі Всесвітньої організації.

Пан Гі Мун глибоко шкодує, що в результаті даних подій одна людина загинула, а інші постраждали.

“Генеральний секретар закликає всіх до помірності, максимально вирішити всі відмінності мирним шляхом, згідно із законами України”, – сказав офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

Нагадаємо, в понеділок, 31 серпня, після інформації про успішне голосування депутатів за децентралізацію між учасниками протесту, міліцією та співробітниками Нацгвардії, які перебували в кордоні навколо парламенту, почалися сутички біля Ради. Мітинг під парламентом переріс у сутички з міліцією. З натовпу в правоохоронців кинули гранату. За даними МВС, постраждали більш як 100 силовиків, один боєць Нацгвардії помер у лікарні. Близько 30 осіб були затримані.

Читайте також:  "Організатор диверсії" у Криму: Я служив разом з Пановим

Шукайте деталі в групі Facebook