facebook

Захід повинен скористатися моментом і покарати “російського царя 21-го століття”

США і Європа повинні скористатися зростаючим напруженням у Кремлі і ввести нові санкції, щоб змусити Москву змінити свою політику щодо України.
88822



У Кремлі зростає напруженість, Захід повинен використовувати її для введення нових санкцій проти Росії, пише The Times. Редакція видання зазначає, що до моменту виходу статті, російський президент Володимир Путін міг би вже з’явитися на телебаченні РФ. Однак такі важливі зустрічі, як у Казахстані, все-таки були скасовані, підкреслює автор статті. Путін відновив холодну війну між Заходом і Росією. У Москві розповсюдились чутки на тему здоров’я і безпеки російського президента. Припущення, що один із найбільш безжальних його поплічників може бути позбавлений керівництва в найбільшій державній нафтовій компанії країни, тільки додає відчуття невизначеності. “Ця відчуття невизначеності навряд чи кудись подінеться найближчим часом”, – йдеться в статті.

“Гарячково” політичні настрій у Москві є спадщиною війни, санкцій, спаду світових цін на нафту і вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. “Абсолютно очевидно, що за напруженістю стоїть крихка структура влади в Кремлі. Це напруга, якою Захід без сорому повинен скористатися, як частиною певної стратегії для покарання російського царя 21-го століття за його військові операції в Україні”, – підкреслює видання. Західні уряди, в яких є інформація про особистий стан близьких соратників Путіна, повинні поширити її в інтернеті, серед простих росіян”.

Цей крок завдав би удару по пропаганді Кремля, вважає автор. США і Європа повинні ввести нові санкції стосовно найближчого оточення Путіна, і змусити все ж главу російської держави змінити свою політику щодо України. “Росія зараз набагато багатша, ніж вона була в минулому поколінні, але її економіка знаходиться у вільному падінні”, – підкреслює автор. Звичайно, шкода, що це позначається на звичайних громадянах РФ. Але це єдиний спосіб, з допомогою якого вони можуть здійснити прагнення до зміни керівництва. “Захід може допомогти. Великобританія та її помічники не повинні відволікатися від завдання змусити його заплатити за свою безглузду авантюру в Європі”, – резюмує видання.

Читайте також:  Евакуація українців із Уханя: борт летить у Бориспіль, на людей чекає обсервація

Екс-радник президента Росії Андрій Ілларіонов у своєму блозі повідомляє, що в найближчі дні буде оголошено про відставку Путіна і влада перейде до групи офіцерів і силовиків на чолі з керівником Адміністрації президента Сергієм Івановим. Ілларіонов натякає у своєму записі на те, що можлива зміна влади в Росії може призвести до влади ще більш радикальні сили, називаючи їх партією “великої крові”. Президент РФ Володимир Путін не з’являвся на публіці з 6 березня. В останні дні це породило безліч чуток про те, що президент Путін захворів чи помер. А на сайті Кремля заднім числом повідомлялося в тому числі і про зустрічі, які пройшли до вихідних. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що глава держави відвідає-таки Казахстан на наступному тижні і спростував чутки про хворобу Путіна.

Шукайте деталі в групі Facebook