facebook

Погляд зі сторони: все робилося для тріумфу “руSSкава міра”?

“Уперше за багато місяців громадські місця Донецька – ринки, магазини, автобусні зупинки – жваво обговорюють не ціни на продукти і тижневі обстріли, а абстрактну тему політичної обстановки



в Києві – те, що до цього часу в Донецьку не цікавило майже нікого”, – поділився враженнями очевидець з RadioSvoboda.

“Події, що розгорталися під стінами Верховної Ради, не встигнувши закінчитися, вже дали привід іронічної і злої посмішки цінителям «русскава міра» – від рядових донеччан до чиновників у високих кабінетах.

«Ми ж говорили», «в Києві новий Майдан», «знову вони зі своєю свідомістю», «тепер нехай там зжеруть один одного» – це тільки мала частина з того, що можна почути в останній день серпня в Донецьку. І це не кажучи вже про розтиражовану місцевою пропагандою новинну картинку, де Київ представлений як абсолютно неконтрольоване силовими структурами місто, що знаходиться під владою радикалів.

І дійсно, київська ситуація звідси, з Донецька, виглядає з однаковим довгим мінусом для обох сторін. Різниця тільки в тому, що українські патріоти, які все ще знаходяться на окупованій території, з жахом спостерігали за дестабілізацією спокійного центру.

Сепаратисти і бойовики отримали зайвий привід ткнути пальцем в «профашистськи-бандерівський» Київ, який день у день місцевими телеканалами представлявся, як бомба сповільненої дії, яка ось-ось повинна вибухнути.

Висновок зроблений один: якщо й раніше процеси звільнення Донбасу йшли абияк, то тепер центр уваги остаточно змістився на Київ, і про нас абсолютно забудуть. А ось увагою сепаратистів я обділений не був. Ще вдень подзвонили відразу кілька людей з одним і тим меседжем: «Ну що, мовляв, бачив, що в твоїй Україні знову відбувається? А у нас тут зате тиша».

Читайте також:  Cyдитимуть після пoлогів: стало відомо коли розглядатиметься справа Тетяни Літвінової

Це не допомогло – на жаль, на радість наших ворогів ситуація в Києві викликала просто тріумфування у «русскомірних».

У даній ситуації майже нікого не хвилюють самі зміни до Конституції – як у «ДНР», так і, судячи з усього, на підконтрольній Україні території суть змін цілком поглинулася пролитою під Радою кров’ю, в тому числі і учасників АТО”.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27220769.html

Шукайте деталі в групі Facebook