facebook

Росія і Єврокомісія обговорять поставки газу в Україну 11 вересня

Зустріч відбудеться у Відні в двосторонньому форматі.

1677380



Міністр енергетики РФ Олександр Новак підтвердив свою зустріч з віце-президентом Єврокомісії з енергосоюзу Марошем Шефчовичем 11 вересня, про яку раніше повідомляла європейська сторона.

“Будемо обговорювати постачання газу в Україну, енергодіалог (між РФ і ЄС – ред.) і розвиток газотранспортної інфраструктури”, – сказав Новак в п’ятницю, 4 вересня.

Представник Міненерго РФ пояснила у свою чергу, що зустріч відбудеться у Відні в двосторонньому форматі. Раніше представники Міненерго України не відкидали, що 11 вересня може пройти тристороння зустріч щодо газу.

Після чергових безрезультатних тристоронніх газових переговорів 30 червня Україна призупинила закупівлю газу у РФ до узгодження умов поставки, і зараз отримує газ тільки реверсом з Європи. При цьому Україна активно шукає кошти для закупівлі необхідного обсягу газу і закачування його в ПСГ до осінньо-зимового сезону. Країні необхідно накопичити в своїх ПСГ близько 19 млрд куб. м.

Глава Газпрому Олексій Міллер 1 вересня висловлював надію, що Україна вирішить фінансові проблеми для закупівлі газу із РФ протягом вересня.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, Україна за останні півтора місяці накопичила в підземних газових сховищах 1,5 млрд куб. м, довівши запаси до 14,5 млрд куб. м, однак цього недостатньо, щоб пройти опалювальний сезон.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Фото із хлопцем у трyні та новинки "могилізації": в Москві розпочалася виставка похорoнного приладдя

Шукайте деталі в групі Facebook