facebook

Перша петиція на сайті президента набрала необхідні 25 тисяч голосів

Петиція про вільне володіння зброєю першою зібрала 25 тисяч підписів.

1677379



Перша електронна петиція на офіційному сайті президента України Петра Порошенка набрала необхідні 25 тисяч голосів, щоб її розглянув глава держави.

Петицію під назвою “Законодавчо затвердити право громадян України на захист” наразі вже підписали 25 011 осіб.

Петиція закликає президента законодавчо врегулювати право громадян України на володіння вогнепальноюзброєю. Вона була подана громадською організацією “Всеукраїнська асоціація власників зброї”.

“Доповнити статтю 27 Конституції України частиною четвертою такого змісту: “Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров’я, житла і власності, життя і здоров’я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України”, – йдеться в петиції.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої главі держави.

Сервіс електронних звернень був відкритий для громадян 28 серпня. На розгляд президента петиція може потрапити, якщо за три місяці збере щонайменше 25 тисяч підписів громадян. У разі підтримки петиції, АП повинна розглянути її протягом 10 днів.

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Вибори до Коломийської районної ради можуть визнати недійсними?

Шукайте деталі в групі Facebook