facebook

Мін’юст США обмежив можливості стеження за мобільними телефонами

Раніше спецслужби перехоплювали персональні дані стільникових телефонів за допомогою симуляторів вузлів стільникового зв’язку.

1677382



Міністерство юстиції США обмежило можливості федеральних спеціальних служб для стеження за мобільними телефонами, повідомляє РИА Новости.

Раніше ЗМІ повідомляли, що правоохоронні відомства США, зокрема, ФБР, перехоплюють персональні дані мобільних телефонів за допомогою симуляторів вузлів стільникового зв’язку, причому це стеження здійснюється без будь-якого судового дозволу.

Згідно з новими нормативами Мін’юсту, використання подібної апаратури зажадає від правоохоронців ордера на право проведення обшуку. У документі обмовляється, що введені обмеження не діють у випадку “надзвичайних обставин”.

Широка громадська дискусія про безпеку персональних даних громадян з боку спецслужб розгорнулася в США після викриттів Едварда Сноудена. Екс-співробітник ЦРУ в червні 2013 року передав газетам Washington Post і Guardian низку секретних матеріалів про програми стеження спецслужб США і Великобританії в інтернеті. Потім він вилетів до Гонконгу, а звідти до Москви, де деякий час перебував у транзитній зоні московського аеропорту.

Росія надала Сноудену тимчасовий притулок терміном на рік за умови, що він припинить свою діяльність проти США. 1 серпня 2014 року Сноуден отримав трирічну посвідку на проживання, яка дозволила йому подорожувати не тільки Росією, але і за її межами.

Читайте також:  В Італії за добу майже 700 нових жертв COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook