facebook

НБУ збільшив граничну суму видачі валютних вкладів

Нацбанк збільшив обсяг видачі валютних вкладів з 15 до 20 тис. гривень на добу.

1677332



Національний банк України послабив частину адміністративних обмежень, введених в першій половині поточного року для стабілізації валютного ринку. Про це йдеться в постанові правління регулятора №581 від 3 вересня.

Водночас дію антикризових заходів НБУ, введених регулятором в 2014-2015 роках, продовжено ще на три місяці – до 4 грудня 2015 року,

Зокрема, зберігаються вимоги обов’язкового продажу 75% валютного виторгу та її повернення в Україну у 90-денний термін, обмеження на продаж інвалюти в одні руки сумою 3 тисяч гривень на добу і ліміт на видачу готівкових коштів у нацвалюті через каси та банкомати в 300 тис. гривень на добу на одного клієнта.

Гранична сума видачі валютних вкладів в іноземній валюті на добу одному клієнту збільшена з еквівалента 15 тис. грн до еквівалента 20 тис. грн.

Крім того, трохи пом’якшена заборона банкам купувати валюту за дорученням клієнтів-резидентів (крім фізичних осіб), які мають на рахунках в банку понад $ 25 тис. в еквіваленті. Регулятор дозволив не враховувати залишки коштів на їх рахунках у валюті третіх групи класифікатора.

“Це дозволить клієнтам, які мають на рахунках залишки неконвертованих валют, купувати іноземну валюту”, – пояснили в НБУ.

Як повідомляв Кореспондент.net, Верховна Рада дозволила проводити обмін іноземної валюти без пред’явлення документа.

Читайте також:  “Терпіла побої, але не пішла”: у Авакова розкрили правду про відставку Гонтаревої

Шукайте деталі в групі Facebook