facebook

На оголошений Калуською міською радою конкурс подано проектів на 240 000 гривень

Ще у липні виконавчий комітет Калуської міської ради оголосив конкурс проектів для громадських організацій.

kalush2123



Конкурс було оголошено у п’яти номінаціях: кращий соціальний, молодіжний і культурно-просвітницький проекти, проект щодо формування національного світогляду і військово-патріотичного виховання та краща пропозиція щодо співпраці із воїнами АТО і їхніми сім’ями.

На конкурс подали 13 проектів на загальну суму у понад 240 тисяч гривень. Сьогодні громадські організації публічно розповіли про свої ідеї, інформують ”Вікна”.

— Вже три роки вже діє проект “Сербські мотиви української дійсності” за батьківські кошти та кошти франдрейзінгової діяльності, — розповів вчитель Калуської гімназії Віталій Півторак. — Так ми потрапляємо до Словенської республіки. Цього року до нас надійшов лист від посла України Олександра Александровича, у якому він просить повідомити дату нашого приїзду. Адже надзвичайно захоплений дітьми, які несуть мирні, благодійні акції і популяризують Україну у світі.

— Ми заклали у наш проект дві поїздки у зону АТО, — розповіла членам конкурсної комісії Христина Урда, волонтер міськрайонної філії Союзу українок. — Вони є надзвичайно важливими, бо хлопцям треба відвезти білі маскувальні сітки, буржуйки, теплий одяг. Голова обласної організації “Молодий народний рух” Олег Савка презентував дебатну школу, яку вже реалізовували спільно з міською радою, — “Школу лідерів”. Серед проектів були кілька схожого спрямування.

Скажімо, Вікторія Конєвич від громадської організації «Соціально-психологічна реабілітація учасників АТО» та Галина Дидич від громадської організації «Сім’я захисника» озвучили пропозиції щодо психологічної реабілітації бійців АТО. Їм рекомендували подумати про об’єднання зусиль. Упродовж тижня комісія уточнятиме деталі проектів та визначатиметься із переможцями конкурсу.

Перший заступник міського голови Ігор Матвійчук пообіцяв, що міська влада буде фінансувати соціально важливі проекти, зокрема, й ті, які стосуються допомоги учасникам АТО.

Читайте також:  Засипало кукурудзою: на Прикарпатті сталася моторошна трагедія

Шукайте деталі в групі Facebook