facebook

Тиша на Донбасі дає надію на мир – Порошенко

Президент сподівається, що режим припинення вогню в зоні АТО триватиме.

1677836




Президент Петро Порошенко і спеціальний посланник президента Польщі, державний секретар канцелярії Кшиштоф Щерські обговорили ситуацію на Донбасі в контексті безперервного режиму припинення вогню, повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент України повідомив про те, що впродовж 6 діб зберігається режим припинення вогню, що дає обережну надію на мирний розвиток процесу”, – йдеться в повідомленні.

Співрозмовники підкреслили важливість об’єднання зусиль міжнародної спільноти у встановленні миру в Україні та збереженні безпеки в Європі.

“Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що одне з найважливіших завдань у зовнішній політиці – безпека і досягнення миру в регіоні. У цьому контексті розвиток ситуації в Україні є критично важливим”, – зазначив держсекретар канцелярії президента Польщі.

На зустрічі також йшлося про деструктивність позиції сепаратистів щодо намірів провести незаконні місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які підривають мінський процес.

Окрім того, на зустрічі український президент запросив польського колегу Анджея Дуду відвідати Україну.

Безперервне припинення вогню на Донбасі розпочалося з 1 вересня. Тим не менш військові та сепаратисти відзначають поодинокі випадки порушення перемир’я.

Читайте також:  Порошенко спіймали на закупівлях в РФ, замішаний Кличко: “за наші гроші”, гримить скандал

Шукайте деталі в групі Facebook