facebook

Фінансування важливих об’єктів на Франківщині збільшено до 125 мільйонів гривень

Кабінет міністрів збільшив фінансування важливих соціальних об’єктів в Івано-Франківській області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку майже у 100 разів – з 1 574,144 тис. грн до 125 576, 44 тис. грн.



 money12

Про це повідомив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко, який активно домагався фінансування ремонту доріг та соціальних об’єктів в регіоні, пише Фіртка з посиланням на прес-службу нардепа.
За інформацією нардепа, 93,5 млн. грн. з цих коштів має піти виключно на ремонт доріг.
Це рішення є дуже позитивним, однак воно прийнято з великою затяжкою», – підкреслив депутат. Розпорядження було опубліковано лише у кінці серпня.
Політик додав, що зараз триває сезон будівництва, в тому числі будівництва автомобільних доріг, а вже за місяць погодні умови будуть не такими сприятливими.
Тому дуже важливо вчасно провести тендери, щоб ремонт доріг міг розпочатися за сприятливих погодних умов“, – сказав Дерев’янко.
На місто Івано-Франківськ з фонду регіонального розвитку виділять 13 млн. гривень, 9 з яких будуть направлені на ремонт Набережної ім. Стефаника та вул. Дудаєва.
У Надвірнянському районі на ремонт п’яти доріг, які проходять через Надвірнянській район, загалом виділять 45,7 млн. грн. та реконструюють пологовий будинок в Надвірній (3,3 млн. грн).
На ремонт доріг Богородчанскього району буде направлено 2,5 млн. грн.
У Яремчанському районі побудують загальноосвітню школу № 2 в м. Яремче (4,5 млн. грн) та відремонтують дорогу Яблунів — Делятин (1,8 млн. грн).
У с. Гавриляк Тлумацького району під дитячий садок реконструюють приміщення школи (1,1 млн. гривень).
На соціальні об’єкти Долинського району виділено майже 8 млн. гривень.
Зокрема, побудують загальноосвітню школу I—III ступеня в с. Княжолука (6,9 млн. грн) і реконструюють терапевтичне відділення з влаштуванням кардіологічних палат у Центральній районній лікарні у м. Долина (1 млн. грн). Також 3 млн. грн. піде на дороги Долинського району.
В Коломийському районі в с. Лісний Хлібичин реконструюють нежитлову будівлю по вул. Грушевського, 61а під дитячий садок (2,3 млн. грн) та зроблять поточний ремонт дороги Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський (7 млн. грн).
Соціальні об’єкти Калуського району отримають 3,7 млн. грн. Зокрема, реконструюють частини приміщення будинку культури під дитячий садок у с. Голинь Калуського району (1,9 млн. гривень) та проведуть аварійно-відновлювальні роботи 36-метрового залізобетонного моста через р. Сівка в м. Калуш (1,8 млн. грн). На вдосконалення доріг Калуського району виділять понад 10 млн. грн.: 8,2 млн. грн. – Бурштин — Калуш та Калуш — Осмолода 2 млн. грн.
На Рогатинский район уряд виділив 806 тис. гривень, які спрямують на капітальний ремонт загальноосвітньої школи в с. Черче.
Понад 3 млн. грн спрямують на об’єкти у Верховинському районі. Зокрема школу с. Білоберізка (971 тис. грн) та дитячий садок в с. Верхній Ясенів, присілок Довга (2 180 тис. гривень).
Городенківський район отримає 450 тис. грн, які підуть на впровадження енергозберігаючих технологій у дитячому відділенні Городенківської центральної районної лікарні.
У Снятинському районі 10 млн. грн. буде спрямовано на поточний ремонт дороги Р-20 Снятин — Тязів.
Нагадаємо, раніше Юрій Дерев’янко неодноразово звертався до Кабміну та місцевої влади з пропозицією спрямувати кошти з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво доріг на Івано-Франківщині, добудову газопроводу Надвірна-Ланчин, реконструкцію шкіл у Солотвино та Яремче та пологового будинку в м. Надвірна.
Читайте також:  Реакція системи: маму, яка звернулася до Смаля з приводу фінансування дитсадка, викликає директор

Шукайте деталі в групі Facebook