facebook

Порошенко: Україну в НАТО поки не чекають

Вперше в історії більш як 50% українців підтримують членство в НАТО, нагадав Порошенко.

1678077



Президент України Петро Порошенко заявив, що НАТО на сьогодні не готове підтримати членство України в альянсі. Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

“Відповідати критеріям НАТО – те саме, що відповідати критеріям членства в ЄС. Вони збігаються на 98%. НАТО – найефективніший механізм безпеки в світі після Радбезу ООН. І чи буде нині членство в НАТО проголосовано, щоб запросити Україну? Ні. І ми цілком це розуміємо”, – сказав президент.

Порошенко нагадав, що Україна поки не просила членства в альянсі, зазначивши, що вперше в історії більш як 50% українців підтримують членство в НАТО.

“І я, як президент України, можу прийняти рішення про проведення референдуму щодо членства в НАТО. Однак ви запитуєте про позицію наших міжнародних партнерів, але я не можу дати вам цю інформацію. Під час Бухарестського саміту НАТО було заявлено, що “двері в НАТО для України зачинені. Будь ласка не стукайте в ці двері. Реформуйте свою країну. Побудуйте мир в Україні разом з міжнародними партнерами. І все буде добре”, – зазначив Порошенко.

Читайте також:  В Україні починається демобілізація бійців АТО

Шукайте деталі в групі Facebook