facebook

Лукашенко подав документи на участь у виборах президента

У глави Білорусі буде три конкуренти.

1678028



Президент Білорусі Олександр Лукашенко в суботу, 5 вересня, подав документи до ЦВК для участі у чергових, уже п’ятих для нього виборах.

Як повідомляє видання Белта, у Лукашенка буде всього три конкуренти на пост глави держави. Про це стало відомо після опублікування результатів перевірки підписних листів.

За білоруськими законами, кандидат повинен зібрати не менше 100 тисяч достовірних підписів. З цим завданням впоралися лише чотири людини: Лукашенко (1,75 млн підписів), козачий отаман, лідер Білоруської патріотичної партії Микола Улахович (150 тисяч), лідер Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич (140 тисяч) і активістка громадянської кампанії Говори правду Тетяна Короткевич (106 тисяч).

Ще один кандидат – Віктор Терещенко – подав на перевірку 130 тисяч підписів, але достовірними з них визнано лише 6 699. Багато підписів виявилися фіктивними або виконаними від неіснуючих осіб.

Реєструвати кандидатів у президенти Центрвиборчком буде 10 вересня, а з 11 вересня в Білорусі почнеться період передвиборної агітації. 3 жовтня відбудуться теледебати.

Саме голосування пройде 11 жовтня.

Відзначимо, Олександр Лукашенко є незмінним президентом Білорусі з 1994 року, він обирався на цю посаду чотири рази.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що вся новітня історія Білорусі пов’язана з Китаєм.

Читайте також:  Групу «1+1» у Білорусі роздягли і обшукали: за сюжет про Лукашенка

Шукайте деталі в групі Facebook