facebook

Прикарпатські майстри “живого хліба” передадуть кошти на потреби АТО

“Родзинкою традиційного фестивалю «Свято хліба», який ушосте проходив в Івано-Франківську, стала еко-тематика. Майже всі виробники поряд із традиційною продукцією представили хліб та кондитерські вироби, виготовлені на натуральних заквасках без використання штучних компонентів”, повідомляє RadioSvoboda.

“За словами голови гільдії приватних пекарів і кондитерів Івано-Франківська, ініціатора фестивалю Ростислава Кукурудза, це не данина моді, а популяризація здорового способу життя: в асортименті багатьох пекарень є органічні вироби, зокрема так званий живий хліб.

На фестивальній площі є окрема еко-зона для невеликих фірм, приватних підприємців. Серед них – родина Пашиних, які рік тому переїхали в Івано-Франківськ із Краматорська. Олексій і Олена – ІТ-шники, випікання живого хліба для них стало захопленням, хоча вони не виключають, що в майбутньому може бути й додатковим заробітком. За словами Олени Пашиної, «потрібно не боятися, тоді хліб вдається на славу, шкоринка співає, хліб пахне».

На святі хліба є короваї і калачі, тістечка і торти, пляцки і медівники, традиційний хліб і булочки. Дещо з цієї продукції випікається раз на рік, та більшість – те, що пропонують покупцям щодня.

На фестивалі можна побачити продукцію пекарів, скуштувати її, придбати. І навіть записати рецепти від майстрів. Хоча останні стверджують: секрет не в пропорціях, а у вкладеній у виріб душі.

Для дітей працюють чотири творчі майстерні з майстер-класами на хлібну тематику. У плані свята – визначити найкращий коровай і найкращий торт.

Як і минулого року, частину коштів, виручених від реалізації продукції, хлібопекарі передадуть на потреби АТО. Проводиться також збір коштів на реанімобіль із благодійним фондом «Допоможемо Україні разом».

Організатори Свята хліба – гільдія приватних пекарів і кондитерів Івано-Франківська та Івано-Франківський міськвиконком”.

Читайте також:  12 жовтня в Івано-Франківську стартує опалювальний сезон

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/news/27229817.html


Шукайте деталі в групі Facebook