facebook

Яценюк заявив про підвищення податків для олігархів

Це рішення дає можливість виконувати державний бюджет, платити пенсії, заробітні плати та інші соціальні пільги.

1678386


Уряд прийняв рішення про підвищення податків для українських олігархів. Про це у програмі “10 хвилин з Прем’єр-міністром” сказав глава українського уряду Арсеній Яценюк, підбиваючи підсумки першого етапу податкової реформи.

“Урядом було прийнято рішення про підвищення податків для українських олігархів. У першу чергу, це було підвищення податків на найбільш привабливі види бізнесу, які перебувають в руках олігархів, – це нафта, газ і природні копалини. І об’єктивно, що вони прийняли без оплесків таке урядове рішення”, – розповів Яценюк.

За його словами, це рішення дало можливість виконувати державний бюджет, платити пенсії, заробітні плати та інші соціальні пільги. “У тому числі, і прийняти рішення про підвищення заробітної плати, пенсії та всіх соціальних стандартів”, – наголосив глава уряду.

Прем’єр також поінформував про введення так званого трансфертного ціноутворення. “Раніше олігархи могли легко ховати свої доходи в офшорних зонах. Зараз цей закон дає вирахувати їхні реальні прибутки і змусити їх заплатити реальні податки”, – пояснив Яценюк.

Раніше Яценюк заявив, що Державна фіскальна служба буде істотно скорочена, а податкова міліція – ліквідована.

Читайте також:  В Раді підтримали законопроект про накопичувальну пенсію: що це означає для українців

Шукайте деталі в групі Facebook