facebook

Глава МЗС Бельгії закликав провести саміт нормандської четвірки

Такий саміт, вважають в Бельгії, міг би бути організований у вересні в Нью-Йорку “на полях” Генеральної Асамблеї ООН.

1678376



Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс висловився в неділю за проведення саміту в нормандському форматі – Росія, Україна, Німеччина і Франція під час зустрічі зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним, повідомили бельгійські ЗМІ.

Такий саміт, вважають в Бельгії, міг би бути організований у вересні в Нью-Йорку “на полях” Генеральної Асамблеї ООН.

“Найважливіше – це справжнє припинення вогню. Необхідно також просуватися далі в нелегких реформах в Україні та в ймовірній підготовці місцевих виборів”, – написав Рейндерс у своєму мікроблозі в “Твіттері”.

За його словами, такі вибори мають передбачати вільний доступ моніторингу до різних округів і міст.

Бельгійський міністр нагадав, що головним пунктом мінських угод є припинення вогню на сході України, а далі йдуть реформи.

Глава МЗС Бельгії висловив надію, що діалог з Росією зможе бути відновлений найближчим часом, враховуючи її важливість у вирішенні геополітичних питань.

“Подумаємо про Сирію і про переговори щодо клімату”, – додав при цьому Рейндерс.

У повідомленні також наголошується, що на зустрічі міністрів в неділю в Брюсселі йшлося про міністерську місію країн Бенілюксу в Україну і в Молдову. Київ, нагадують у Брюсселі, сподівається прийняти в Україні бельгійські підприємства.

“Ми постараємося знайти підприємства специфічних секторів. Бельгійські регіони в цьому зацікавлені”, – заявив глава МЗС Бельгії.

Раніше Москва запропонувала у розвиток телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна з лідерами України, Франції та Німеччини скликати в найближчі 10-12 днів зустріч на рівні глав МЗС в “нормандському форматі”.

Читайте також:  Секрет італійських сирів: що додають та як обрати (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook