facebook

Глава УГКЦ в Івано-Франківську наголосив на необхідності втамувати біль дітей, які пережили наслідки бойових дій на сході

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав завітав на заключний звіт БФ «Відродження Прикарпаття» по оздоровленню дітей батьки яких загинули чи є учасниками зони АТО.

442346663



У привітальному слові Предстоятель наголосив на важливості діл милосердя, особливо для скривджених та потребуючих: «Сьогодні, коли ми переживаємо не легкий час в Україні, особливо на Сході, потрібна допомога і підтримка потребуючим, зокрема нашим обов’язком є втамувати біль дітей, які відчули і пережили наслідки бойових дій на сході нашої держави», інформують у прес-службі Архієпархії.

Вручивши Патріарші грамоти організаторам літніх таборів в Угорщині, як знак подяки, Блаженніший зазначив: «Хочемо, щиро подякувати керівництву держави Угорщина і українцям, які проживають в Угорщині за теплий прийом наших дітей, які мали змогу пройти реабілітацію і відновити свої сили провівши літній відпочинок в Угорщині».

Нагадаємо, за період трьох літніх місяців в Угорщині на озері Валенце, оздоровилось більше 600 дітей з Прикарпаття та України, батьки, яких є учасника АТО на Сході України та діти сімей переселенців з Східних терен України. Важливим аспектом у оздоровлені дітей, був духовний супровід учасників таборів. Кожна група дітей, яка їхала на оздоровлення до Угорщини, мала супровід священика з Івано-Франківської архієпархії.

Читайте також:  Дівчинка потайки від матері відвідувала будинок малятки, щоб доглядати за дітьми

Шукайте деталі в групі Facebook