facebook

У “ДНР” погрожують зривом мінських домовленостей

І вимагають до 14 березня визначити перелік регіонів, на які поширюється особливий порядок місцевого самоврядування

pushylin-437x277



У самопроголошеній “Донецькій народній республіці” заявили, що мінські домовленості будуть зірвані, якщо Верховна Рада України до 14 березня не визначить перелік районів Донбасу, на які поширюється особливий порядок місцевого самоврядування. Про це заявив віце-спікер “Народної ради ДНР” Денис Пушилін, повідомляє RT.

“Ми перебуваємо на межі того, що мінський процес буде зірвано, і комплекс заходів із виконання мінських угод, підписаних 12 лютого, буде дезавуйований. Справа в тому, що невід’ємною частиною комплексу заходів є політичне врегулювання конфлікту, і це врегулювання має чітку покрокову хронологію”, – заявив Пушилін.

За його словами, Верховна Рада повинна до 14 березня прийняти рішення, в якому буде оприлюднено перелік тих районів Донецької та Луганської областей, на які поширюється особливий статус.

“Києву за фактом залишилося 24 години для того, щоб виконати свою частину зобов’язань”, – повідомив Пушилін.

Нагадаємо, згідно з мінськими домовленостями, постанову Ради про визначення меж територій Донбасу з особливим статусом мали прийняти впродовж 30 днів із дня підписання документа, тобто до 14 березня.

“Негайно, не пізніше 30 днів з дати підписання цього документа, прийняти постанову Верховної Ради України із зазначенням території, на яку поширюється особливий режим відповідно до Закону України “Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей” на основі лінії, встановленої в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 р.”, – говорилося в документі.

Учора в Адміністрації президента України заявили, що Рада може прийняти відповідну постанову наступного тижня.

При цьому вчора на своєму засіданні РНБО визначила межі районів Донбасу з особливим статусом.

Читайте також:  Оперативна група Управління СБ України в Івано-Франківській області ліквідувала інформаторську мережу терористів на Луганщині.

джерело tvi.ua

Шукайте деталі в групі Facebook