facebook

На Прикарпаття повернувся учасник трьох воєн

З зони проведення АТО повернувся додому у село Княгиничі Рогатинського району диспетчер Рогатинського райвідділу Управління ДСНС в області Іван Васильович Ремез, який пробув на передовій з кінця серпня минулого року до початку вересня цього.

46



Був мобілізований як медик, адже свого часу закінчив Херсонське медичне училище, тож скільком людям врятував життя Іван Васильович не рахував, але каже, що багатьом, пише Фіртка.

Також в екстремальних умовах проявилися і його військові таланти – з Івана Васильович вийшов чудовий розвідник.

Після учебки він потрапив до Маріуполя, потім були Краматорськ та Авдіївка.

Згадуючи свою службу каже, що довелося побачити чимало, але найжахливіше, коли гинуть діти. До цього не можна звикнути ніколи.

Учасник двох військових конфліктів – у Югославії та Афганістані, Іван Ремез каже, що трьох воєн на одну людину забагато, І додає, ця війна – найгірша з усіх, на яких йому довелося побувати, бо не знаєш, хто і де твій ворог.

З вдячністю згадує свою дружину Галину та доньку Марію, які чекали його і молилися за нього, керівництво Упраління ДСНС в області та своїх товаришів по пожежній службі, волонтерів, які підтримували його у важкі хвилини та спільними зусиллями придбали йому і бронежилет, і обмундирування – дбали, щоб мав все необхідне.

Тепер Іван Васильович поволі повертається до мирного життя, попереду ще відпочинок у санаторії, а потім його знову покличе пожежна частина, у якій пропрацював понад 19 років.

Читайте також:  У Карпатах загинув відомий київський нейрохірург

Шукайте деталі в групі Facebook