facebook

ВМС вирішили продати недобудований ракетний крейсер Україна

Кошти з реалізації крейсера підуть на будівництво нових кораблів і катерів.

1680055



Військово-морські сили (ВМС) Збройних сил України вирішили продати недобудований ракетний крейсер Україна. Про це заявив командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук, повідомляє видання Флот України.

“Крейсер Україна – це відламаний від держави шматок, він буде реалізований, а кошти з реалізації підуть на будівництво нових кораблів і катерів”, – зазначив Гайдук.

Рішення про необхідність продати крейсер командувач пояснив тим, що 80% його озброєння – російське, тобто він проектувався під зразки навігаційного обладнання та стрілецького озброєння, які в Україні не виробляються.

Крім того, щоб забезпечити розгортання діяльності крейсера необхідні три-чотири кораблі класу “фрегат” або “есмінець”. Також проблемою, зі слів Гайдука, є відсутність інфраструктури для його базування.

Ракетний крейсер Україна (перейменований в 1998 році, до цього – Адмірал флоту Лобов) був закладений на потужностях Миколаївського Суднобудівного заводу ім. 61 комунара в 1984 році на замовлення ВМФ колишнього СРСР і мав стати четвертим кораблем проекту 1164, відомого під назвою Атлант.

Недобудований крейсер стоїть біля стінки заводу в Миколаєві. Неодноразові спроби продати його Росії або третій стороні не увінчалися успіхом.

Читайте також:  Чи діятимуть при школах в Україні літні дитячі табори

Шукайте деталі в групі Facebook