facebook

Росія будує військову базу за 20 км від кордону з Україною

Військове містечко на 3500 солдатів займає площу в 300 га.

1680018



Росія почала будівництво великої військової бази трохи більше ніж за 100 кілометрах на схід від Харкова і за 20 кілометрів від кордону з Україною – в районі міста Валуйки Білгородської області.

Як повідомляє Reuters, вона буде включати в себе дев`ять казарм на 3500 солдатів, склади для боєприпасів і озброєння на 6000 квадратних метрів, великий тренувальний комплекс, лазарет на 50 ліжок з можливістю розширення в разі надходження великої кількості поранених, їдальню на 2000 осіб, спорткомплекс з басейном, штаб-квартиру з вузлом зв’язку, житловий комплекс на 1000 квартир. Загальна територія військового містечка становитиме 300 га.

Все це повідомляється на сайті державних закупівель Росії. Місце розташування бази в ньому не уточнюється, але місцеві жителі кажуть, що вона буде знаходитись в селі Солоті поряд з Валуйками.

Журналіст видання в понеділок побував на місці будівництва, заставши робітників за прокладанням дороги до будівельного майданчика. З його слів, вона знаходиться поруч із залізницею, яка з’єднує Солоті з Москвою і Луганськом.

Військова база призначена для підготовки артилеристів, сил протиповітряної оборони, танкістів і водіїв бронетранспортерів.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що в новій військовій доктрині буде відображено завдання передислокації військових частин і створення військової інфраструктури на сході та півдні України. Про це він заявив, відкриваючи засідання РНБО.

Як повідомляв Кореспондент.net, РНБО затвердила військову доктрину, в якій Росія позначена противником України. Крім того, доктрина передбачає відмову від позаблокового статусу, а також визначає умови звільнення тимчасово окупованих територій країни.

Читайте також:  Уряд схвалив проект Держбюджету на 2017 рік

Шукайте деталі в групі Facebook