facebook

Яка доля спіткає франківський “п’яний базар”?

Робоча група з коригування (внесення змін до) генерального плану м. Івано-Франківська не підтримала пропозицію ГО “Комітету підприємців Івано-Франківська” про облаштування на місці ринку, що знаходиться на вулицях Новгородська – Тичини – бульвар Північний меморіального скверу.

37804304


З метою реорганізації торгівлі в центрі міста в новому генплані на місці, так званого «П’яного базару» проектна організація передбачила зведення торгового центру. Проти такого рішення виступили підприємці, влаштували навіть акцію протесту під міською радою.

«Ті підприємці потім мені зізнались, – каже директор департаменту містобудування та архітектури Володимир Гайдар, – що пропозиція була подана з огляду на те, що потрібно було поставити на карті міста зелену точку і робилось це з розумінням того, що місто того ніколи не зробить, а вони зможуть продовжити торгівлю».

Позиція міської архітектури з цього приводу залишилась незмінною. Головний архітектор міста зазначив, що зведення меморіального скверу в межах існуючої забудови житлового кварталу є нелогічним і неправильним рішенням.

Тому члени ради прийняли рішення про перетворення території ринку в генплані на територію громадських будівель та споруд.

джерело versii.if.ua

Читайте також:  Мешканці Пасічної просять у новому генплані передбачити місця під нові садочки та школи

Шукайте деталі в групі Facebook