facebook

Президент про децентралізацію: тиснути на парламент не буду

Порошенко заявив, що зміни до Конституції в частині децентралізації є безальтернативними.

1681585



Президент України Петро Порошенко заявив, що не має наміру здійснювати який-небудь тиск на народних депутатів у питанні ухвалення змін до Конституції в частині децентралізації влади.

“Ніякого тиску на парламент я робити не буду і не збираюся. Це відповідальне рішення відповідальних політсил”, – сказав Порошенко в інтерв’ю українським каналам у неділю.

“У нас буде 300 голосів (необхідні для прийняття законопроекту про зміни до Конституції в другому читанні – ред.), якщо буде мир, імплементація Мінських угод, якщо все буде добре. У мене немає ніяких сумнівів”, – додав глава держави.

У випадку воєнних дій, сказав президент, буде введено військовий стан, при якому ніякі зміни до Конституції прийматися не будуть.

Порошенко додав, що зміни до Конституції в частині децентралізації є безальтернативними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура допитала народного депутата від партії “Самопоміч” Семена Семенченка у справі про тиск на нардепів при голосуванні за зміни до Конституції в частині децентралізації.

Раніше ГПУ викликала на допит нардепів, виключених із “Самопомочі” після голосування щодо Конституції: Анну Гопко, Вікторію Пташник, Остапа Єднака, Павла Кішкаря і Віктора Кривенка. Тільки ці п’ять депутатів із фракції підтримали на голосуванні 31 серпня зміни до Конституції в частині децентралізації влади.

Детально побачити, хто голосував за скандальні зміни до Конституції, можна за посиланням.

Як повідомляв Корреспондент.net, нещодавно Порошенко знову заявив, що не допустить зміни унітарного устрою держави і не дозволить впливати іншим країнам на українську Конституцію. Глава держави також підкреслив, що децентралізація “не має нічого спільного із федералізацією”.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  “Баран-провокатор”: Тимошенко жорстко накинулась на Зеленського (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook