facebook

Польща допоможе Прикарпаттю закупити новітнє медичне обладнання для обласного фтизіопульмонологічного центру

В місті Жешув відбулось підписання угоди про співпрацю та партнерство між Підкарпатським центром легеневих хвороб (м. Жешув, Підкарпатське воєводство, Польща) та обласним фтизіопульмонологічним центром (м. Івано-Франківськ, Україна).

1



Угоду було підписано з метою зменшення ризику епідеміології туберкульозу на прикордонних територіях Польщі та України через впровадження інноваційних методів моніторингу і лікування, загального економічного і соціального розвитку територій, а також створення сприятливого інвестиційного клімату, керуючись принципами рівноправності та взаємної вигоди, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу ДОЗ ОДА.

Угоду підписано на п’ять років з 2015 по 2020 роки: з польської сторони – директором центру Вітольдом Гімлевичем, з української сторони – директором центру Любомиром Малофієм.
Угода про співпрацю та партнерство дасть змогу з допомогою Європейського Союзу та польських партнерів обновити діагностичне обладнання, закупити новітнє медичне обладнання, покращити діагностичний процес, провести навчання медичного персоналу (лікарів та сестер медичних) новітнім методам діагностики і лікування, покращити лікування та перебування пацієнтів в стаціонарі.

На даному етапі співпраці, ціллю є написання спільних проектів «Подолання епідемії туберкульозу на своїх територіях шляхом впровадження інноваційних методів діагностики і лікування» для подачі грантів на конкурс в рамках Східного партнерства Польща-Білорусія-Україна, реалізація яких почнеться у 2016 році.

Читайте також:  “Пів року ні слуху, ні духу”: в Польщі зник українець, рідні просять про любу інформацію

Шукайте деталі в групі Facebook