facebook

Австрія з середи відновить контроль на кордонах

Австрія відновить контроль на кордонах з кількома сусідніми країнами. Єврокомісія схвалила тимчасові заходи.

1682970



Починаючи з середи, 16 вересня, Австрія відновлює контроль на південних та східних кордонах через безпрецедентний наплив біженців. Контроль буде відновлено на кордоні з Угорщиною, Італією, Словенією та Словаччиною. Про це Єврокомісії повідомила міністерка внутрішніх справ Австрії Йоганна Мікль-Лайтнер, додавши, що Відень поводитиметься у цій ситуації “за прикладом Німеччини”. “Інтенсивність контролю на кордоні буде дотримана на тому рівні, який буде необхідним для гарантування безпеки”, – йдеться в листі до Брюсселя, який цитує dpa з посиланням на австрійську інформагенцію APA.

Єврокомісія схвально відреагувала на тимчасове відновлення прикордонного контролю в Альпійській республіці. У заяві згадується, що Шенгенська угода дозволяє тимчасове відновлення контролю на кордоні у надзвичайних ситуаціях. “Поточна ситуація в Австрії, на перший погляд, відповідає ситуації, описаній у правилах”, – йдеться у заяві. При цьому Єврокомісія обіцяє стежити за розвитком подій. Дотриманню контролю на кордонах допомагатимуть 2200 австрійських солдатів.

Читайте також:  Вони поверталися в Італію з відпустки: На Львівщині поховають двох братиків, які 31 серпня загинули в жахливій ДТП у Австрії

Шукайте деталі в групі Facebook