facebook

Розмір порції є ключовим у боротьбі з ожирінням – дослідження

Вчені стверджують, що малі тарілки, склянки, ложки та виделки можуть допомогти, якщо у вас проблеми з надмірною вагою.

1682964




Зменшення порцій, які продають у супермаркетах і ресторанах, допоможе здолати епідемію ожиріння – так вважають вчені.

Вони стверджують, що вивчили 61 дослідження і тепер мають “найбільш переконливі наразі докази”: розмір порції впливає на те, скільки ми з’їдаємо надміру.

Команда з Університету Кембриджа також стверджує, що їсти менше можуть допомогти малі тарілки, склянки, ложки та виделки.

За словами експертів, люди дуже “неохоче” залишають їжу на тарілці, і якщо їм пропонують більше – вони все одно усе з’їдають.

І впродовж останніх десятиліть, за словами науковців, порції зростали.

Отримані науковцями висновки дозволяють припустити, що відмова від “великих порцій” може скоротити раціон на 279 калорій на день.

“Це наразі найпереконливіший доказ того, що люди постійно споживають більше їжі і напоїв, якщо їм подають великі порції, пачки або посуд”, – сказав ВВС доктор Ієн Шеміт із Behaviour and Health Research Unit – підрозділу Кембриджського університету.

“Кожен з нас може зменшити розмір тарілки або стакана, які ми використовуємо, і тиснути на паби та ресторани, які ми відвідуємо, просячи меншу порцію”, – додав він.
Вчені також вважають, що допомогти людям схуднути могли б урядові заходи щодо запровадження менших упаковок, аби натомість запропонувати краще співвідношення ціни та якості, і встановлення крайніх допустимих розмірів для висококалорійних продуктів.

“Важливо слідкувати за розмірами порцій під час приготування страв, покупок і вживання їжі, щоб уникнути переїдання і підтримувати здорову вагу”, – сказала доктор Елісон Тедстоун, головний дієтолог Англії.

Брайан Реткліфф, почесний професор дієтології Університету Роберта Гордона в Абердині, додав з цього приводу: “Люди, здається, не хочуть залишити харчові відходи і доїдають те, що їм подають, або ж вважають великі порції більш привабливими”.

Читайте також:  Слухові та візуальні галюцинації є нормою - дослідження

“Деякі ресторани і торгові точки вже пропонують кілька розмірів порцій з відповідною диференціацією ціни, і це, як виглядає, шлях до того, щоб допомогти людям уникнути надмірного споживання”.

Шукайте деталі в групі Facebook