facebook

Більшість росіян не хочуть купувати російські авто

При цьому 46% опитаних вважають, що замінити на російські аналоги слід усі товари на ринку.

1682965




Більшість росіян хочуть купувати непродовольчі товари іноземного виробництва, проте вважають, що потрібне імпортозаміщення.

При цьому багато з них не вірять, що російській промисловості у найближчі роки вдасться повністю задовольнити попит на автомобілі або побутову техніку.

Як випливає з опитування, проведеного фондом “Громадська думка” у кінці серпня, 41% росіян хочуть купувати промтовари, виготовлені за кордоном.

29% опитаних, купуючи одяг, побутову техніку або інші товари, “не звертають уваги на те, де товар зроблений”. Ще 23% вважають за краще купувати російське.

Серед тих, хто віддає перевагу російським продуктам, – 37% виявилися жителями сіл, 34% з них мають середню освіту і нижче. Також серед тих, що купують російські продукти, є група людей зі щомісячним доходом менше 8 тисяч рублів – їх 44%.

Серед покупців іноземних продуктів 67% заробляють більше 45 тисяч рублів на місяць. Ця група людей практично повністю складається з жителів великих міст (49%) та міст-мільйонників (ще 49%). Трохи більше половини з них (52%) мають вищу освіту.

При цьому частка респондентів, які не вважають, що зусилля уряду з імпортозаміщення виправдані, дуже мала – лише 7%.

Решта розділилися на дві групи: 46% опитаних вважають, що замінити на вироблені у Росії аналоги слід усі товари на російському ринку, ще 45% – що заміщенню підлягають тільки “певні групи” товарів.

На запитання, чи здатна вітчизняна автопромисловість протягом найближчих років “задовольнити потреби росіян у якісних автомобілях”, 57% опитаних відповіли негативно, 34% дали позитивну відповідь.

Надії перейти на якісну російську побутову техніку у росіян більше: у можливість цього вірять 45% опитаних, однак 49% вважають, що цього не станеться.

Читайте також:  Підозрюваного у брюссельських терактах затримали в Італії

Шукайте деталі в групі Facebook