facebook

Франківські чиновники взяли хабар за фіктивний конкурс на оренду приміщення на стадіоні «Рух», – прокуратура

Вчора в Івано-Франківську на хабарі впіймали директора Фонду комунального майна міста Богдана Чупірчука та директора стадіону “Рух” Івана Слюсара.

рух-1024x347



Сьогодні, 13 березня, з цього приводу відбувся брифінг прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка.

Прокурор розповів, що підприємець особисто прийшла в прокуратуру і написала заяву. Були проведені слідчі дії та зафіксовано всю хронологію зустрічі.

За словами обласного прокурора Ігоря Настасяка, зібрана вся необхідна доказова база.

Слідчим відділом прокуратури здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, по тому, що міський чиновник Івано-Франківської міської ради та директор спорткомплексу вимагали 12 березня 2015 року близько 12-13 години в місті Івано-Франківську від підприємця неправомірну вигоду у вигляді грошей в сумі 5 тисяч доларів США та 7,5 тисяч гривень за сприяння позитивного вирішення питання надання в оренду нежитлового приміщення для здійснення підприємницької діяльності на території спорткомплексу.

«Вчора близько 12:30 години цей міський чиновник зустрівся з підприємцем навпроти центрального входу залізничного вокзалу міста Івано-Франківськ за адресою вулиця Привокзальна 1. Під час зустрічі чиновник, перебуваючи поруч з підприємцем в салоні автомобіля марки Mitsubishi одержав від підприємця предмет неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч доларів США. Після чого працівниками прокуратури Івано-Франківської області спільно із УБОЗ УМВС цього чиновника було затримано. А предмет неправомірної вигоди, у вигляді 5 тисяч доларів США був вилучений з бардачка автомобіля. Директор спорткомплексу через деякий проміжок часу одержав неправомірну вигоду в сумі 7,5 тисяч гривень. На робочому місці предмет неправомірної вигоди було вилучено. На даний час проводяться слідчі дії», – повідомив прокурор області.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії по кримінальному провадженню для встановлення об’єктивності в цій ситуації. Окрім цього взяті всі необхідні дозволи з суду, щодо проведення гласних і негласних слідчих дій.

Читайте також:  Опубліковано відео з добіркою ДТП на проблемній ділянці дороги у прикарпатському містечку

В даний час готується підозра про скоєння цього правопорушення і також готуються документи по обранню міри запобіжного заходу судом.

Прокуратура проситиме міру запобіжного заходу – арешт.

джерело typical.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook