facebook

Угорщина зупинила поїзд з біженцями з Хорватії

Угорська поліція зупинила потяг з мігрантами і заарештувала машиніста.

1684781



Влада Угорщини затримала потяг, що перевозив мігрантів з Хорватії, роззброїла 40 хорватських поліцейських і заарештувала машиніста залізничного складу, повідомляє РИА Новости.

“Вони незаконно перетнули кордон Угорщини, також можливі інші злочини. Це безпрецедентний випадок, що 40 збройних хорватських поліцейських без попередження посміли перетнути кордон Угорщини”, – заявив радник прем’єр-міністра Угорщини Дердь Баконді.

Нагадаємо, в ніч на 15 вересня набули чинності нові угорські закони про кордон та біженців, що значно посилили контроль за кордоном і покарання за його порушення. У результаті угорці перестали пускати в країну біженців.

Більша частина їх спрямувалася до Хорватії, де почалися зіткнення між біженцями і поліцією. У п’ятницю прем’єр Хорватії Зоран Мілановіч заявив, що країна більше не в силах приймати біженців. Хорватія почала транспортування мігрантів до кордону з Угорщиною.
З початку 2015 року на територію Євросоюзу прибули близько 500 тисяч мігрантів, кожен день їх ряди поповнюються тисячами новоприбулих.

Читайте також:  Сьогодні до Івано-Франківська приїде Міністр молоді і спорту України

Шукайте деталі в групі Facebook