facebook

Напередодні виборів в Греції настав “день тиші”

Повністю припинена агітація, трансляція політичних роликів, діє заборона на публікацію опитувань.

1684793



У Греції в суботу, 19 вересня, напередодні дострокових парламентських виборів настав “день тиші”. Припиняється передвиборна агітація, трансляція передвиборних роликів, заборонена публікація опитувань громадської думки, повідомляє РИА Новости.

Вибори проводяться у зв’язку з розколом у правлячій Коаліції радикальних лівих – майже 40 депутатів відмовилися підтримати політику прем’єр-міністра Алексіса Ціпраса і проголосувати в парламенті за меморандум з кредиторами – третю програму допомоги обсягом в 86 мільярдів євро в обмін на політику жорсткої економії.

Депутати-дисиденти звинуватили Ципраса в порушенні обіцянки домогтися виходу Греції з меморандумів та списання більшої частини держборгу, який греки вважають непідйомним і несправедливим, та інших передвиборних обіцянок.

Раніше стало відомо, що ліворадикальна партія Сіріза лідирує в останніх опитуваннях. Вона випереджає правоцентристську партію Нова демократія на 0,5-3%

Нагадаємо, Алексіс Ціпрас подав у відставку 20 серпня на зустрічі з міністрами і членами правлячої партії Сіріза і оголосив про необхідність провести дострокові парламентські вибори.

Читайте також:  В Іспанії арештували чоловіка за навмисне зараження людей коронавірусом

Шукайте деталі в групі Facebook