facebook

“Сєпари” в паніці: Крємль змінює тактику… Без расєйського “бабла” – “хана”!

Сепаратисти останнім часом отримують від своїх кремлівських кураторів чіткі сигнали про те, що



ситуацію на Донбасі краще заморозити
, зайнявшись зміцненням місцевих цивільних адміністрацій”, – повідомляє портал Bloomberg, цитуючи главу «Радбезу» самопроголошеної “ДеНееРії” Олександра Ходаковського.

Але основне, що “допомогти в цьому збираються спеціально підготовлені в росії чиновники”, – стверджує Bloomberg з посиланням на слова представників “ДНР”.

Самі сепаратисти порівнюють майбутнє регіону на сході України з проросійським Придністров’ям, яке “відкололося” від Молдови ще двадцять років тому, але досі залишається не визнаним світовим співтовариством.

«Все йде до плавної локалізації цієї території. Я бачу формування другого Придністров’я», – заявив Ходаковський, другий за впливовістю людина в “ДНР”, агентству Bloomberg.

Вожак бойовиків розповів Bloomberg, що в даний час на Донбасі діє сувора заборона на стрілянину.

Видання звертає увагу і на зміну риторики войовничого Олександра Захарченко, який ближче до середини вересня став говорити і про політичні, а не тільки про військові, способи розширення впливу невизнаних “республік” на Захід.

За відомостями агентства, Кремль намагається заморозити конфлікт на Донбасі, щоб знизити навантаження на російську економіку, яка страждає від західних санкцій.

Крім того, російський режим почав активно брати участь у сирійському конфлікті, тому контроль за подіями на Україні буде знижений.

Однак вплив Москви на сепаратистів збережеться до того рівня, щоб продовжувати чинити тиск на офіційний Київ, стверджують експерти, опитані Bloomberg.

Джерело – http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-18/putin-tightens-reins-on-ukraine-rebels-putting-conflict-on-ice

Читайте також:  ОБСЄ: Місця зберігання важкої зброї ДНР охороняють військові з Оренбурга

Шукайте деталі в групі Facebook