facebook

Вибори в Греції: СІРІЗА набирає більш як 35% голосів

Партія Коаліція радикальних лівих сил СІРІЗА переконливо перемогла на дострокових парламентських виборах.

1685470



Коаліція радикальних лівих сил СІРІЗА набирає 35,51%, правоцентристська Нова демократія – 28,19% голосів, повідомляє МВС Греції після опрацювання 58,12% протоколів.

На думку експертів, дані значно не зміняться.

СІРІЗА попередньо отримує 145 місць у парламенті, Нова демократія – 75. За попередніми даними, до парламенту проходять вісім партій.
На третьому місці – ультраправа Золота зоря, яка отримала 7,05% і 19 місць. Лівоцентристська ПАСОК отримує 6,41% голосів і 17 місць, Компартія – 5,43% голосів і 15 місць, потами – 3,97% голосів і 11 місць, Союз центристів – 3,40% голосів і 9 місць.

Незалежні греки, які були молодшими партнерами СІРІЗА з коаліції, знову проходять в парламент з 3,66% голосів, у партії 10 місць. Лідер партії Панос Камменос заявив, що в понеділок вранці почне обговорювати з прем’єр-міністром Алексісом Ціпрасом створення нового уряду. СІРІЗА і АНЕЛ володіють 155 місцями і можуть сформувати уряд без участі третьої партії.

Освічена вийшовшими з СІРІЗА депутатами партія Народна єдність в парламент не проходить – у неї 2,85% голосів. Об’єднання партій Патріотичний союз, в якому брала участь створена вихідцями з колишнього СРСР партія Схід еллінізму, отримала 0,11% голосів.

Жодній з партій не віддали свої голоси 2,43% виборців. За попередніми даними, явка склала 55,64%. Міністерство внутрішніх справ Греції відповідає за проведення виборів, і сюди надходять дані виборчих комісій.

У неділю в Греції відбулися дострокові парламентські вибори.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Сорос: Путін не хоче військової перемоги в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook