facebook

Порошенко назвав цілі поїздки на Генасамблею ООН

Президент сподівається, що Україна стане непостійним членом Радбезу ООН.

1689064



Основною метою участі української делегації й особисто президента Петра Порошенка у заходах на Генасамблеї ООН стане зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України. Про це Порошенко розповів напередодні своєї поїздки до США в інтерв’ю українським телеканалам.

“Те, чого Україна потребує як повітря, – це міцність коаліції, єдність і солідарність світу з Україною”, – наводить витримки з інтерв’ю прес-служба президента.

У цьому ключі Порошенко зазначив, що в нього вже заплановано безліч зустрічей під час візиту до США на Генасамблею ООН.

Ще однією метою поїздки в США президент ставить перед собою донесення необхідності реформування Радбезу ООН в частині права вето постійних членів.

За його словами, ініціативу Києва про обмеження права постійних членів Радбезу ООН на застосування право вето в тих випадках, коли йдеться про масові вбивства людей, підтримують багато країн.

Порошенко також висловив сподівання, що Україна стане непостійним членом Радбезу ООН у 2016-2017 роках. Він додав, що разом з дипломатами робить усе можливе, щоб 15 жовтня, під час голосування, Україна отримала позитивний результат.

Порошенко 26-29 вересня візьме участь у роботі 70-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Як відомо, президент допускає обговорення на Генасамблеї питання введення миротворчих місій. Також президент має зустрітися з Бараком Обамою.

Зазначимо, що Обама в ООН зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Порошенко і Путін не планують переговорів на Генасамблеї.

Читайте також:  У Порошенка повідомили про затримання 11 авто з контрабандою

Шукайте деталі в групі Facebook