facebook

Порошенко обіцяє не допустити вибори в ЛДНР

Президент розраховує на нові санкції проти Росії, якщо вибори сепаратистів відбудуться.

1689031



Влада України і світове співтовариство постараються не допустити проведення сепаратистами виборів у підконтрольній їм території Донбасу в розріз з українським законодавством. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

Президент зазначив, що вибори в ДНР і ЛНР можуть призвести до зриву мінського процесу. Він також зазначив, що сподівається вплинути в цьому питанні на Росію.

“Ми зробимо все можливе, щоб не допустити повторення цього процесу (виборів і зриву мінських домовленостей – ред.) цього року”, – заявив він в інтерв’ю українським телеканалам.

Порошенко підкреслив, що існує небезпека проведення незаконних виборів у Донбасі.

“У нас є сумне минуле, коли так звані вибори, фейкові, 2 листопада створили серйозні перешкоди мінському процесу торік”, – нагадав президент.

Порошенко підкреслив, що міжнародна спільнота вже висловилася, що вибори сепаратистів не відповідають українському законодавству і не мають бути проведені.

“І якщо Росія їх схвалює, це брутальне порушення Росією мінських домовленостей, і у відповідь мають бути здійснені відповідні кроки. Це може бути і розширення чи продовження санкцій, це можуть бути інші інструменти, які є в руках міжнародного співтовариства, щоб створити мотивацію повернення Росії за стіл переговорів”, – підкреслив Порошенко.

Читайте також:  "Ганьба!": натовп неприязно зустрів Порошенка на вулицях Хмельницького (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook