facebook

Керрі повідомив про зміну позиції США стосовно Асада

США вважають, що Башар Асад повинен піти з посади президента Сирії в рамках “планомірного перехідного періоду”.

1690504



Держсекретар США Джон Керрі заявив про зміну позиції США щодо президента Сирії Башара Асада, повідомляє CNN.

В інтерв’ю телеканалу, присвяченому співробітництву Росії і США на Близькому Сході, Керрі заявив, що Асад повинен піти з президентської посади в рамках “планомірного перехідного періоду”. Зазначається, що таким чином держсекретар визнав зміну позиції Вашингтона, який раніше вимагав негайної відставки Асада.

Керрі визнав, що швидкий відхід Асада спричинить “спрямований внутрішній вибух” в сирійському суспільстві, який може тільки зіпсувати ситуацію. Однак при цьому Керрі наголосив, що в підсумку відставка сирійського президента є умовою для остаточного досягнення миру.

“Поки Асад на посаді, мир просто недосяжний. Крапка”, – підсумував Керрі.

Крім того, Керрі заявив, що більш активне залучення Росії в сирійську кризу є можливістю для США зробити кроки до розв’язання кризи.

Нагадаємо, 28 вересня президент РФ Володимир Путін закликав з трибуни Генасамблеї ООН відмовитися від амбіцій і створити широку міжнародну коаліцію для боротьби з терором. Незабаром держсекретар США Джон Керрі повідомив, що США і Росія зійшлися в підходах щодо сирійського питання, країни відкрили канали зв’язку між військовими щодо Сирії.

Читайте також:  У штабі Зеленського приховують співпрацю з адвокатом Коломойського - розслідування

Шукайте деталі в групі Facebook