facebook

Росія може почати бомбардування ІД за межами Сирії

У РФ зазначили, що не випадково Путін не зазначив країни можливого використання російських військ у боротьбі проти ІД.

1690874



Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов не виключає ймовірності того, що боротьба проти “Ісламської держави” (ІД, ІДІЛ) може зачепити не тільки територію Сирії, а й суміжні держави, повідомляє Інтерфакс.

“Я ніяких сценаріїв не виключаю з тієї простої причини, що намагатися вирішити проблему ІДІЛ в якомусь одному сегменті неможливо, розуміючи, що ті, кого ганяють сирійці з нашою допомогою, можуть відповзти за якийсь віртуальний кордон, відновитися, підзарядитися і пройти курс лікування”, – заявив Косачов в прямому ефірі телеканалу “Росія-24” в середу.

“Прошу вибачення за некоректне порівняння, але коли труїш шкідників, недостатньо відправити їх на кухню до сусідів. Це робить безглуздими наші зусилля у протидії тероризму”, – додав Косачев.

Він зазначив, що не випадково у зверненні президента РФ до Ради Федерації про можливість використання збройних сил Росії проти “Ісламської держави” і у постанові верхньої палати по цій заявці країна не була названа.

“У ньому зазначено, що Збройні сили РФ будуть застосовуватися за межами Російської Федерації. І саме з урахуванням того, що оперативна обстановка може вимагати різних варіантів дії”, – сказав Косачов.

Нагадаємо, що в середу Росія завдала перших авіаударів по Сирії. Перед цим стало відомо про те, що президент РФ Володимир Путін вніс у верхню палату парламенту питання на погодження використання російських військ за кордоном. Рада Федерації відповідний дозвіл надала.

Читайте також:  Відсторонений франківський патрульний Гончарук отримав нагороду від Авакова (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook