facebook

Прикарпатські бізнесмени занизили митну вартість імпортних комплектуючих до автомобілів на півмільйона гривень

Службові особи одного із суб’єктів господарювання обласного центру Прикарпаття впродовж двох років здійснювали митне оформлення комплектуючих до вантажних автомобілів за заниженою митною вартістю з метою ухилення від сплати обов’язкових митних платежів.

381607983



Злочинну схему  виявлено спільною робочою групою з числа працівників ГУ ДФС в області та Івано-Франківської митниці ДФС в рамках операції «Рубіж – 2015», інформують в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Працівники фіскальних органів встановили, що вказані службові особи з метою власної наживи систематично впродовж 2012-2013 років здійснювали митне оформлення імпортованих комплектуючих до вантажних автомобілів із заниженням їх митної вартості на території України майже у 3,5 рази шляхом внесення в товарно-супровідну документацію неправдивих відомостей. Відтак втрати державного бюджету від протиправної діяльності склали більше півмільйона гривень.

Дії службових осіб підприємства кваліфіковано як ухилення від сплати податків в значних розмірах, що підпадає під ознаки статті 212 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На даний час проводяться комплекс необхідних слідчих дій щодо встановлення кола причетних до протиправної діяльності осіб.

Читайте також:  Вдoвою залишилася 18-річна Оксана: стали відомі деталі із життя зaгuблoгo бійця

Шукайте деталі в групі Facebook