facebook

У жовтні в українців буде додатковий вихідний

14 жовтня буде вихідним днем в Україні. У цей день відзначатимуть День захисника України. Відповідна норма закріплена в законі “Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня – День захисника України)”.Новину передає Преса України.

pokrova



2014 року в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії підсилилися проєвропейські тенденції відмови від радянських символів і свят, зокрема, від Дня захисника Вітчизни.

Уперше Президент України Петро Порошенко згадав про це у своєму виступі під час військового параду в Києві 24 серпня 2014 року:

“Україна більше ніколи не відзначатиме це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни. Ми будемо шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої!” – заявив тоді Глава держави.
Свято встановлено 14 жовтня 2014 указом Президента з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

5 березня 2015 Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому президентський законопроект, яким пропонується зробити вихідним днем День захисника України 14 жовтня.

Читайте також:  14 жовтня - Покрова Пресвятої Богородиці та День захисників і захисниць України: Чи буде вихідний

Шукайте деталі в групі Facebook