facebook

Останнє меню “Титаніка” пішло з молота за 88 тисяч доларів

Меню пішло в приватну колекцію.

1691845



Меню останнього обіду для першого класу на британському лайнері “Титанік” продали в приватну колекцію за 88 тисяч доларів. Торги відбулися на інтернет-аукціоні Lion Heart Autographs.

На папері надрукований логотип судноплавної компанії White Star Line, якій належало судно. З меню випливає, що на останньому обіді пасажирам першого класу пропонували закуски з риби, шинки і яловичини, креветки, заливне з яловичого язика, картоплю, яблучне безе, вісім сортів сиру.

Ім’я колишнього власника проданого лота невідомо. Меню дісталося йому від нащадка одного з вцілілих пасажирів пароплава – підприємця з Нью-Йорка Авраама Лінкольна Саломона. Бізнесмен врятувався на так званій “шлюпці мільйонерів”, в яку вдалося потрапити тільки кільком найбагатшим пасажирам лайнера.

У світі існує тільки три або чотири оригінальних обідніх списки з лайнера.

Лист пасажирки “Титаніка”, написаний за кілька годин до аварії, продали за 119 тисяч фунтів

“Титанік” – британський трансатлантичний пароплав. На момент споруди він був найбільшим судном у світі. У ніч на 15 квітня 1912 року, пропливаючи через Атлантичний океан, “Титанік” зіткнувся з айсбергом і затонув. З 2200 осіб, що перебували на борту, врятувалися тільки 712.
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  Небайдужа франківка рятувала квітковий Герб на Надрічній від бур'янів

Шукайте деталі в групі Facebook