facebook

Кремль: Путін планує вплинути на Донбас

Конфлікт на сході України може вирішити тільки Київ, зазначили в Кремлі.




У Кремлі заявили, що вирішити конфлікт в Україні не можуть ні Москва, ні Париж, ні Берлін, а тільки Київ. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Він зазначив, що будь-які зволікання з виконанням мінських домовленостей свідчать “про незацікавленість у вичерпному врегулюванні”.

“Ну, розумієте, не можливо бути святішим від Папи Римського. Врегулювати цей конфлікт може лише Київ у діалозі і в прямому контакті зі своїми громадянами”, – сказав Пєсков в інтерв’ю ведучому програми “Вести в суботу” Сергію Брильову на прохання прокоментувати висловлювання президента України про те, що виконувати всі мінські угоди треба до кінця року.

Пєсков також розповів, що після зустрічі “нормандської четвірки” в Парижі робота буде сконцентрована на отриманні відповіді керівництва Донбасу на напрацьовані під час зустрічі пропозиції.

“Президент справді обіцяв використовувати той вплив, який у нього є, на представників (Донбасу)”, – заявив прес-секретар.

За словами Пєскова, Володимир Путін вважає, що альтернативи мінським домовленостям нині немає.

“Тому якщо керівництво Донбасу проявить гнучкість, і Київ піде шляхом реалізації цих домовленостей, то з’являється надія на просування цим шляхом”, – сказав він.

Пєсков зазначив, що Путін, “як один із головних посередників при врегулюванні кризи в Україні, доклав усіх зусиль”, щоб забезпечити виконання конкретних пунктів “Мінських домовленостей.

“Але далі, звичайно, справа за тими рішеннями, які прийматимуть ті самі республіки, ДНР і ЛНР. І саме зараз на контактах з представниками цих республік і буде сконцентрована робота з тим, щоб отримати відповідь керівників Донбасу на ті варіанти, ті пропозиції, які напрацьовані під час вчорашньої зустрічі (у Парижі)”, – сказав Пєсков.

Читайте також:  Стало відомо, де буде служити екс-голова поліції Київщини

Шукайте деталі в групі Facebook