facebook

Металург дуже поступається Олімпіку

Матч 10-го туру чемпіонату України Металург – Олімпік закінчився з рахунком 0:3.

1692335


Те, яким вийде матч, залежало в першу чергу від Металурга: команда Чанцева під впливом розмов про смерть клубу могла зіграти або бездарно і безхарактерно, як у минулому турі проти Сталі, або ж зіграти так, наче востаннє (а там – хто його знає…). У результаті матч між двома аутсайдерами вийшов однозначно найбільш видовищним цього ігрового дня – Металург хоч і не видав найкращий свій матч цілісно, ​​але епізодично – такого рівня футболу у виконанні цієї команди в цьому сезоні ми точно не бачили.

Ну а втратила команда своє в перші п’ятнадцять хвилин другого тайму: програючи після рівної першої 45-хвилинки (в якій не було багато моментів, але була швидкість і зарядженість на боротьбу в обох команд, а гол стався після стандарту) 0:1, підопічні Чанцева вийшли на другий тайм у такому настрої, що стримати їх було неможливо. Загалом, Олімпік і не зміг – у господарів було два надзвичайних моменти для взяття воріт: спочатку Платон опинився один перед воротами Махарадзе, пробив сильно і точно, і м’яч рикошетом від голкіпера полетів у бік воріт, звідки з району стрічечки його вибив Гошкодеря. Повторів з необхідного ракурсу, щоб зрозуміти на сто відсотків, чи перетнув м’яч лінію, на жаль, ми так і не дочекалися. Але з великою часткою впевненості можна говорити про те, що арбітри помилилися, не зарахувавши гол, який швидше був, ніж ні.

Звичайно, цей епізод міг стати ключовим у матчі, але варто зазначити, що одразу після нього в господарів був ще один момент імені Гвілії і Жураховського, але удар першого відбив голкіпер, а добивання друге було неточним. Олімпік, хоч і не зміг зупинити ці найгостріші атаки Металурга, зате сам відповідав хорошими випадами на ворота суперника й ударами. Однак у момент, коли здавалося, що підопічні Чанцева продовжать натиск і рано чи пізно доб’ються свого, Металург раптом зупинився. Господарі перестали швидко переходити центр поля, а в завершальній стадії атак, в умовах відсутності пропозицій і руху, ковдру на себе тягнули то Гвілія, то Жураховський. Однак підтримки партнерів вони так і не дочекалися (Платон, як і вся команда, то діяв ефективно, то випадав з гри).

Читайте також:  Металург і Металіст розписали нульову нічию

А ось Олімпік оберти не зменшив, і в одній з контратак команда Санжара забила другий гол, після чого Металург абсолютно розвалився. Гості скористалися цим і втретє, реалізувавши чергову контратаку. Металург програв розгромно в день, коли навряд чи заслуговував на це і коли навряд чи мав на це право (відзначаємо велику кількість вболівальників на трибунах і класну футбольну атмосферу). Що стосується Олімпіка, то якби команда Санжара грала з такою самовіддачею і якістю в кожному поєдинку, то була б у першій сімці і, як і минулого сезону в цю ж пору, поглядала у бік зону єврокубків.

Металург З – Олімпік 0:3

Голи: Гришко, 42, Кадімян, 71, Танчик, 89

Металург: Старцев, Пашаєв, Лисицький, Кулініч, Помазан (Плахтирь, 87), Попов, Гвілія, Жураховський, Орелесі, Платон, Татарка

Олімпік: Махарадзе, Парцванія (Доронін, 73), Борзенко, Гришко, Гошкодеря, Моха, Поступаленко (Матяж, 64), Лебідь (Драченко, 39), Танчик, Огиря, Кадімян
За матеріалами: football.ua

Шукайте деталі в групі Facebook