facebook

Ахметов випав зі списку впливових людей світу

Українці і росіяни не потрапили до нового рейтингу Bloomberg найвпливовіших людей ділового світу.

1693221



Новий рейтинг найвпливовіших людей ділового світу Most Influential, який щорічно публікує агентство Bloomberg, цього року виявився без представників України та Росії. При цьому з ранжиру випав і засновник Alibaba Group Джек Ма, як і український бізнесмен Рінат Ахметов.

Також зі списку вилучили президента Роснафти Ігора Сєчина.

Як зазначає Bloomberg, до рейтингу додали тих людей, котрі цього року досягли успіху на світовій арені. У 2015 році близько половини прізвищ з’явилися вперше.

На першому місці опинилася глава Федеральної резервної системи США Джанет Єллен, котра зайняла цю посаду в лютому 2014 року. За нею розташувався глава КНР Сі Цзиньпінь, а трійку лідерів замкнув гендиректор Apple Тім Кук.

До десятки найвпливовіших людей світу також увійшли найбільший у світі американський інвестор Воррен Баффет, президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Лише 14 осіб зуміли зберегти свої позиції в списку з 50 прізвищ.

Рейтинг найвпливовіших людей публікується агентством Bloomberg з 2011 року. У список добирають 50 осіб, котрі найбільше впливають на рух ринків капіталу. Рейтинг складається на основі консенсус-оцінок журналістів агентства, котрі працюють в 150 країнах світу.

Зазначимо, що торік бізнес Ахметова зазнав величезних збитків. За підсумками 2014 року, збиток його компанії СКМ сягав $1,840 млрд, тоді як в 2013 році її прибуток становив $1,205 млрд.

Читайте також:  У світі Новий рік святкують зовсім не так, як у нас

Шукайте деталі в групі Facebook