facebook

МВФ зберіг прогноз по економіці України

Фонд не врахував прогноз місії, яка раніше була погіршила прогноз падіння української економіки.

1693723



Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз падіння економіки України за підсумками 2015 року на рівні 9% за інфляції у 50%, при дефіциті платіжного балансу в 1,7% ВВП і безробітті в 11,5%.

Про це йдеться в оновленому прогнозі розвитку світової економіки (World economic outlook), опублікованому на сайті організації.

Водночас цей прогноз не врахував думки місії Фонду, яка працює зараз в Україні. Місія у міру вивчення економічної ситуації в Україні погіршила прогноз, припустивши падіння ВВП України за підсумками 2015 року на 11%.

При цьому на 2016 рік МВФ прогнозує зростання ВВП України на рівні 2% за інфляції у 14,2%, при дефіциті платіжного балансу в 1,6% ВВП і безробітті в 11%. Цей прогноз збігається з прогнозом, виданим місією МВФ.

У МВФ зазначають, що вельми важливим був і залишається фактор геополітичної напруженості в Україні.

“Геополітична напруженість в Україні та низці країн Близького Сходу залишається вельми високою. Вона збереже свій вплив на економіки держав, зокрема економіки країн СНД, у 2016-2017 роках. Проте в Україні після глибокої рецесії розпочнеться економічне зростання, обумовлене поновленням інфраструктури”, – прогнозують в МВФ.

Зазначимо, що раніше Нацбанк погіршив прогноз для економіки країни на цей рік, очікуючи падіння ВВП на 11,6%, тоді як раніше прогнозував зниження на 9,5%.

Читайте також:  Демі Мур обвинувачують в смерті молодого хлопця

Шукайте деталі в групі Facebook