facebook

Рада відхилила створення нової моделі ринку газу

Парламент також переніс розгляд законів про внесення змін до Податкового та Митного кодексів.

1693717



Депутати відхилили урядовий законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів про створення передумов для нової моделі ринку природного газу в Україні.

Пропозиція проголосувати за законопроект № 3072 у першому читанні підтримали лише 129 народних обранців, за повернення документа суб’єкту законодавчої ініціативи виступили 176 нардепів, а пропозиція про повернення проекту закону в комітет для підготовки до повторного першого читання набрало тільки 179 голосів.

За результатами голосування спікер Верховної Ради оголосив, що “проект закону вважається відхиленим”.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що документ передбачає внесення змін і доповнень до деяких законів України, що вимагають приведення у відповідність у зв’язку з прийняттям закону “Про ринок природного газу”.

Керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак зазначив, що даний законопроект дозволяє запустити повноцінну реформу ринку природного газу в Україні.

У свою чергу, виступаючи перед парламентаріями, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин нагадав, що закон про ринок природного газу був прийнятий ще в квітні цього року, а цей законопроект, за його словами, передбачає лише приведення у відповідність з раніше прийнятим законом інших законодавчих актів.

Демчишин підкреслив, що внесення змін вимагає 17 нині діючих законів.

У зв’язку з відхиленням законопроекту 3702 спікер оголосив також про перенесення розгляду проектів законів № 3 073 і 3074, запланованих на сьогоднішнє засідання, які стосуються внесення змін до Податкового та Митного кодексів відповідно в контексті створення передумов для нової моделі ринку природного газу.

Гройсман підкреслив, що таке рішення прийнято за клопотанням профільних комітетів.

Раніше сьогодні депутати підтримали в першому читанні закон про зниження рентної плати на видобуток газу.
За матеріалами: Укринформ

Читайте також:  Друга пенсія кожному українцю: у Раді розповіли всі подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook